juz nak sharing jer....

Wednesday, July 28, 2010
sebenarnya tak tahu nak update sal pe kat blog ni...so, terpikirlah nak citer pasal satu kumpulan korea yang menjadi favourite aku skunk...nama kumpulan ni...C.N.BLUE...mase first aku kenal kumpulan ni waktu aku tgk kat music bank kat KBSW kat channel astro 3o3...Waktu tu, aku juz dgr lagu diorang jer..first time dgr terus rase suke ngan lagu diaorang...sejak dari itu, aku terus follow kumpulan diaorang sampai skunk...
Kump. ni terdiri dari 4 orang ahli...iaitu Jung Yong Hwa, Lee Jong Hyun, Lee Jung Shin dan maknae(yang paling muda) Kang Min Hyuk...lau dari post lepas aku da citer sal we got married kan? Jung Yong Hwa adalah salah sorang yang join show tu...rasenye tak sedap citer tanpa gambar....orang kate, x kenal maka x cinta la katakan...
jom kiter skodeng gambar2 diaorang....

 inilah mereka....

 walaupun mereka x pandai menari...berbekalkan bakat bermain instrument dah cukup buat aku suka kump ni...bukan itu je..bakat komposer gak memang tak dapat disangkal2 lagi..




meh nak kenalkan sorang2 lak....

 ni nama dia Jung Yong Hwa...lahir pada 22.6.1989..merupakan orang yang paling rendah lam kump diaorang iaitu 179.2 cm..kump darah adalah jenis A..Hobinya dgr music...specialties dia bermain clarinet dan beatbox..Position dia lam kump adalah vocal, rap, guitarist merangkap leader tuk kump C.N.BLUE...dia ni gak merupakan seorang pelakon...dalam SBS Drama iaitu You're beautiful memegang watak Kang Shin Woo..2nd hero tuk drama ni...

Seterusnya...

 ni namanya Lee Jong Hyun...lahir pada 15.5.1990..berketinggian 180 cm dan kump darah jenis O..Hobinya sama cm Yong Hwa...dengar music dan bersukan...specialties dia adalah judo..dia ni sebenarnya leader tuk kump ni tapi bila diaorang debut kat Korea...Yong Hwa lebih berpengalaman dan mendapat tumpuan jadi ditukarkan Yong Hwa lak jadi leader...Position lam kump adalah sebagai vokalis kedua dan guitarist...

 ni lak namanya Kang Min Hyuk...lahir pada 28.71991...dengan ketinggian 184cm dan darah jenis A..Hobi bermain bola sepak dan bola keranjang...specialties dia bermain flute..Position lam kump adalah drummer...dia ni gak berlakon tuk MV kump Orange Caramel lagu Magic...sgt sweet....

 ni namanya Lee Jungshin...lahir pada 15.9.1991...merupakan orang yang paling tinggi lam kup mereka iaitu 186 cm...dan berdarah jenis A..Hobi dia sama cam Yong Hwa dan Jong Hyun...mendengar music...specialties dia bermain Bass dan Rap..position dia lam kump sebagai guitarist bass...

Kump ni debut first diaorang adalah kat jepun memandangkan suasana penerimaan music kat sana lebih terbuka tuk band cam diaorang ni berbanding kat Korea..lepas debut di Jepun, barulah diaorang beralih ke Korea...sambutan terhadap band ni memang memberansangkan dengan lagu Hits diaorang...I'M LONER...selain lagu ni, lagu2 yang turut mendapat sambutan adalah lagu Love Revolution dan Why, Y yang mana penulis liriknya adalah Yong Hwa sendiri... lagu I Will..Forget You lak di tulis oleh Jong Hyun..selain itu...lagu sweet holiday di tulis oleh Kang Min Hyuk...dan skunk diaorang kuar ngan lagu baru iaitu LOVE...lagu ni memang catchy...sebab itulah kenape kump ni sangat unik...





Ape2 pun...hope band ni akan kekal lama lam industri...

(^~*)















0 comments :

Post a Comment

Popular Posts