IU LOVERS

Monday, February 21, 2011
Kali nie nak story mories artis solo pempuan favorite aku....IU...1st kenal dia masa dia duet ngan Seulong 2 A.M...tuk lagu Nagging...masa tu, tgk dia comel sangat...Pas je dgr lagu n tgk mv lagu tu, aku terus search yang berkaitan ngan dia...IU ni kira popular jugak ngan lagu Marshmallow...meh kiter tgk serba sikit sal budak yang comel + kiut miut ni....
-
-
-
-

Nama sebenar > Lee Ji -Eun
Lahir pada 16 may 1993
debut sebagai artis pada 24 september 2008 dengan mini album berjudul Lost and Found
Nama IU ni bermaksud I > diri dia sendiri & U > pendengar/peminat dia
Kombinasi IU ni kira cam lebih bermaksud dia harap dgn nama ni dpt lebih close ngan peminat dia
-
-
-
-
pe yang bez kat IU ni, suara dia yang lantang n pandai main gitar..
antara lagu hits dia >
Marshmallow
Boo
Nagging
I need a boy( lagu ni sebenarnya lagu Taeyang p tukar versi IU plak)
Good Day
-
-
-
-

Selain menyanyi, IU gak dah jinak2 lam berlakon plak...
tuk Variety Show kat SBS > Heroes
&
Drama yang ngah hangat ditayangkan kat KBSWorld skunk > Dream High





Sumber gambar & info:



1 comments :

Dda Ly said...

cute gak..pasni leh la akak try donlot cite dream high tuh plak ye..:)

jemput ke rumah..
http://laydie-dda.blogspot.com
keep in touch yeee..♥♥♥

Post a Comment

Popular Posts