TriP To GaMbaNg

Thursday, April 25, 2013
Assalammualaikum...Annyeong...^^
Seperti yang dijanjikan, akhirnya kali ni aku nak post pasal trip ak and my bff's ke Gambang...Dah lama kami suma x pergi trip bersama..rasanya kali terakhir kami buat pon mase diploma semester akhir..pada awal tahun 2009...yela..after habis diploma, suma sambung degree berlainan tempat...jadi nak jumpa wat trip2 ni susah la...stakat jmpa pon mesti x cukup member...
Trip kali ni dicadangkan oleh Cik Naim kiter...mastermind kiter ni...merangkap F & B skali...hehee...kebetulan dapat tiket diskaun ke gambang and penempatan di gambang pon free disebabkan dapat guna privilege abang Cik Naim jadi kami pon bersepakat tuk ke Gambang...even aku ni dah nama pon org pahang..p ak pon lau x g trip ni x taw la bile nak pegi...huhu...sodih x??hehehe...

Planning trip ni memakan masa dalam 2 minggu, dengan mengambil kira dari segala aspek la...bab2 planning ni mastermind kiter yang set...ni antara budget yang telah di planning oleh mastermind kiter...

dan ini adalah antara tentatifnya:-

  • Jumaat:petang - ak jumpa Cik Naim di Sepang, bergerak bersama naik ERL ke KL Sentral. Malam -Menunggu Cik Alis datang fetch kami. Singgah dinner di Burger King b4 masuk Tol Gombak. After makan terus gerak keluar dari kl menuju ke kuantan Cik Fana fetch kami di Stadium. Bermalam di umah Cik Fana.
  •   Sabtu:pagi -Breakfast di kedai nasi lemak area jaya gading  after that, terus gerak ke gambang..- bermandi manda .Lunch di sana terus and then baru kuar. petang:check-in apartment. rehat2...malam - after solat, kuar g makan malam di tanjung lumpur.kedai tu memang ramai orang dan sedap..harga pon murah...yang paling best, Cik Fana yang blanje...tu yang suke...hehehe...
Ahad: Pagi-After solat terus bersiap2 berkemas bergerak ke umah ak di Bukit Chempedak..sampai di umah aku lam kul 10...breakfast disitu...menu sarap - mee goreng...dari rumah aku bergerak pula ke umah atuk Cik Fana di Jengka 5..Sampai di sana lam kul 11 lbh..kami dijamu pula dengan nasi putih, ikan kelapa bakar(if not mistaken la), patin masak tempoyak,sambal,timun dan pau...sudah kekenyangan semua, kami pun bergerak ke bandar jengka..menjenguk Terminal yang masih dalam proses pembinaan...dan bergerak ke umah Cik Naim di Kota Gelangi..kat sana kami singgah agak lama memandangkan sumanya kekenyangan dan kepenatan...sumanya berehat di sana...di sana kami dijamu dengan nasi putih dan lauk2 beserta laksa...(Perghh...ni punya trip hari ahad memang x de keje len..makan ajer je kejanya....huhu) dah siap makan, kami pon bertolak balik ke KL.
ni antara gambar yang boleh ak kongsikan kat sini...



0 comments :

Post a Comment

Popular Posts