Iftar 2013

Saturday, August 3, 2013
Asalammualaikum...안녕하세요...

Sedar tak sedar bulan Ramadhan nak sampai ke hari-hari terakhir...walaupun Ramadhan kali ini iftarnya tidak semeriah dulu...namun, tahun ini aku sempat iftar bersama keluarga dan kawan2...

First week puasa, aku pulang ke kampung...bersama Cik Alis .(entry lepas)..selepas itu, iftar pula bersama rakan-rakan komander BBSM Jengka dulu...alhamdulillah...agak lama kami tidak berjumpa..semua ni atas usaha bersungguh En. Deli mengajak kami berbuka di rumahnya..walau pun tak ramai yang hadir...tapi suasana tetap havoc...tu baru sikit, lau ramai yang datang haru jadinya...^^ antaranya yang datang memeriahkan iftar di rumah En. Deli ..Cik Umai, Cik Mel, En. Amie dan Kak Yam sekeluarga...banyak juadah berbuka yang En. Deli sediakan...(En. Deli yang masak...tak main beli2...) The main dish siput sedut masak lemak cili api...yang tu memang sedap...tak cukup ngan juadah nasi dan lauk pauk...siap buat dessert untuk kami...puding nangka lau tak silap...tak dapat nak habiskan..siap tapau bawak balik umah...^^

Tak lama selepas beriftar bersama rakan komander, beriftar pulak dengan sepupu2 ku...Cik Midah dan Cik Faizah..lokasi iftar??? di DUbu Dubu Mid Valley...Korean food...di sebabkan Cik Midah teringin nak makan Korean food dan Cik Faizah pulak memang tak pernah makan korean food...kiteorang pun decide berbuka di sana...


Selepas tu, ak beriftar pulak dengan berlima..alhamdullilah..tahun ni dapat beriftar berlima...tahun lepas beriftar berempat je..tahun ni,cukup semuanya...iftar kali istimewa sebab Cik Alis kiter masak nasi kerabu...lokasi berbuka pula bertempat di Dataran Putrajaya...habis berbuka di sana, sewaktu kami semua hendak bergerak keluar..terserempak pula dengan Cik Syakirah bersama kawannya..Cik Aida...Sempat kami menikmati keindahan sinaran lampu di jambatan...^^ sangat cantik...Selepas itu, kami berjalan-jalan di sekitar Downtown Kajang di jalan Reko...di situ, kami sempat membeli seluar tido yang comel...^^ Iftar berlima ni selama dua hari..jadi pada hari kedua, kami berbuka pula dengan satay willy...sataynye besar2...cuma yang spoilt timunnya sikit sgt..tak seperti di hj. samuri...selesai berbuka, kami terus menghala ke Uptown Cheras..

Iftar seterusnya bersama Cik naim...iftar kali ni sebenarnya di luar perancangan..di sebabkan Cik naim order biskut raya dari opismate aku..jadi ordernya dah siap dan Cik naim kene la amik dari aku...yang best iftar dengan Cik naim ni sebab iftar ni di belanja oleh teman Cik naim aka Abang Ngah...(panggilan abang ngah tu wujud dalam group berlima aku..lau x phm, buat jela paham ea..)

Kemudian beriftar pula bersama kawan2 degree machang...bersama Cik Ajjar, Cik Azie, Cik Azfa dan Pn. Alya...selain tu, turut hadir adalah Suami Pn. Alya, En. Idil (teman hati Cik Ajjar) Atan (kawan En. Idil), En. Izham (teman hati Cik Azfa) dan Ira (kawan Cik Azfa)..lokasi berbuka bertempat di Sukhumvit, Kg Baru...


Berlima (dari kiri: Cik Fana, Cik Alis, Cik Fyka, Cik Naim & Myself)

nasi kerabu air tangan Cik Alis...

 nasi kerabu...

iftar bersama rakan degree machang...


0 comments :

Post a Comment

Popular Posts